• Пон.- Саб. 8.00 - 18.00
 • Н. Ј. Вапцаров бр.3/2 MK, Делчево 2320
 • 072 714 474

Shop

K240 TS (светло сив)

17.500,00 ден

Лесен и компактен чамец на веслање погоден за риболов во помали езера, реки и тешко достапни места.

Нема на залиха

Description

Лесен и компактен чамец на веслање погоден за риболов во помали езера, реки и тешко достапни места. Изработен е од здрав и отпорен на пробивање PVC материjал со јачина 950 гр./м2, а сите лепења се направени со технологиjата Термо шев, која го прави неуништив и траен. Кај овој модел е подобрена стабилноста и е додадено тврдо дно (sole-carpet, дно на преклопување- тепих). Тоа ви дозволува да ја задржите рамнотежата во исправена положба. Може да се додаде и даска за мотор (не е вклучена во комплетот).

Моделот К240 TS има дополнителна заштитна лента на коморите од страна.

 

Напредно и практично заклучување на веслата, ја исклучува можноста истите да бидат изгубени.

 

 

Моќна ножна пумпа со два режими на работа.

 • Се дува брзо и лесно, само за неколку минути.

Вакумирање.

 • За да го соберете чамецот во помал обем извадете го воздухот од него со помош на пумпата (втор режим на работа).

 

 

Тврдо дно на преклопување составено од одделни даски, со тоа се подобрува стабилноста и дозволува лесно да се исправите и да одржувате рамнотежа. Но, истовремено тоа е лесно и компактно.

 

 

 

 

На овој  модел  може  да се монтира  даска  за  мотор до 3 к.с. (не е вклучена во комплетот).

 

Спецификација:

Размер 240 x 130 см
Размер на соберен чамец 85 х 45 х 30 см
Диаметар на комори 34 см
Број на комори 2
Тежина на чамец 15.50 кг
Носивост 160 кг
Број на патници 2
Дозволен мотор 3 к.с.
Класа на пловност СЕ D

Комплетот вклучува:

 • Чамец,
 • Весла: 2 бр.,
 • Даска за седење: 2 бр.,
 • Тврдо дно на преклопување,
 • Ножна пумпа,
 • Комплет за ремонт,
 • Торба за транспорт,
 • Сертификат, упатство за работа и гаранција 36 месеци.