• Пон.- Саб. 8.00 - 18.00
  • Н. Ј. Вапцаров бр.3/2 MK, Делчево 2320
  • 072 714 474

Shop

GALA ATLANTIS AQUAHELM RIBs чамци

300.000,00 ден

Категорија

Description

   AQUAHELM GALA RIBs чамците се ИДЕАЛНО РЕШЕНИЕ доколку го барате најлесниот RIBs чамец со 
далечинско управување. Четири GALA модели А300,А330,А360 и А390 можат да бидат опремени со комбинација на 
управувачка конзола и седишта AQUAHELM S-08. Станува збор за иновативен дизајн од GALA. 
Исклучително лесен и разноврсен со тенки, привлечни контури. 
     Можете исто така да ги прилагодите позициите на конзолата и
 рацете за ваша удобност.

Дизајн на трупот „GALA TABS“ e создадена и патентирана од GALA. Тоа значително ги 
подобрува перформансите и ви овозможува лесно да се качите на чамецот.


Конзолата AQUAHELM има елегантен и тенок дизајн со доволно внатрешен простор за многу 
опрема.


Концептот AQUAHELM ви дава неверојатно голема количина на слободен простор во кокпитот и, 
особено, ПРОСТОР ЗА НОГАТА за возачот и патниците.


GALA Atlantis-AQUAHELM има исклучително мала тежина. Тоа ги прави непобедлив избор ако ви
 треба навистина лесен чамец со далечинско управување!Секој чамец е опремен со напреден вентил за прекумерен притисок за заштита од прегревање и 
пренадувувањеСТАНДАРДНА ОПРЕМА:
-Труп со средна кобилица „во облик на V“ изработено од алуминиумска легура EN AW5083-H111 
(Норвешка) со скриен профил за засилување на трансомот(држачот за мотор).
-Труп и палуба обложена со боја во прав.
-Мала палуба со колектор за вода под палубата и кокпит што се цеди сам.
-Плоча на трансом GALA-TABS - специјален патентиран дизајн со значително испакнување надвор
од рамнината на трансомот ви овозможува брзо да влезете во чамецот и да ја 
намалите потрошувачката на гориво за време на забрзувањето.
-Винилна палуба против лизгање.
- 3 комори изработен од 5-слој Valmex® или Hypalon® PVC со мазни 
контури и заоблен нос од оригиналниот дизајн GALA-JET.
-Пространо вградено шкафче со капак.
-Мека подлога на шкафчето за носот исполнета со порозна пена.
-Комбинирана двојно седиште S-08 со преклопен потпирач за грб, пространа шкафче, вентил за
 одвод и држач за далечинско управување на чамецот.
-Механички контролен систем за управување за мотори до 50 КС кабел од  2,74 m.
-Волан во GALA Delux Grey.
-Едно подвижно алуминиумско седиште со систем за прицврстување lyktros / lykpaz.
-Линијата на кобилицата е заштитена со посебен полиуретански профил.
-Подобрен бајпас вентил за регулирање на прекумерниот притисок во коморите.
-Три прстени за влечење  и четири држачи  за подигнување на чамецот со дигалка.
-Практични рачки за удобност на патниците и прицврстување на чамецот .
-Една предна и две задни рачки со штипки.
-Попречен вентил за одвод со едно дејство (рачен вентил).
-Цврст браник со штитник од прскање за безбедно прицврстување на бродот и заштита 
од прскање.
-Весла 
-Ножна пумпа со високи перформанси.
-Комплет за поправка.
-Детален прирачник за корисникот.

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА:

-Транспортна покривка.
-Заштитна покривка за двојно седиште S-08.
-Комплет електрична опрема. Вклучувајќи две навигациски светла, морски прекинувач со 
осигурувач, приклучок за дополнителна опрема од 12V и кабел.
-Систем за гориво со резервоар од 40 l и сензор за ниво на гориво.
-Мека подлога за алуминиумско седиште 100x21 cm.
-Чанта-шкафче за тегла 75x21 cm.
-Пластична платформа за нос.
-Весла комплетни со весла и држачи.
-Заштита на цилиндарот 120 mm.
-Панел за 2 прачки. 

КАРАКТЕРИСТИКИ
Модел A300Q A330Q A360Q A390Q
Целокупна должина 300 cm 330 cm 360 cm 390 cm
Внатрешна должина 222 cm 252 cm 282 cm 310 cm
Надворешна ширина 170 cm 170 cm 170 cm 170 cm
Внатрешна ширина 82 cm 82 cm 82 cm 82 cm
Дијаметар на комори 44 cm 44 cm 44 cm 44 cm
Тежина на чамец 97 kg 103 kg 109 kg 115 kg
Товарен капацитет 500 kg 550 kg 600 kg 650 kg
Капацитет на патници 5 5 6 6
Број на комори 3 3 3 3
Препорачан мотор 10 HP 15 HP 20 HP 20 HP
Максимална јачина на мотор 20 HP 20 HP 30 HP 30 HP
Тежина на мотор 50 kg 60 kg 70 kg 70 kg
Должина на вратот на моторот 15″ (краток) 15″ (краток) 15″ (краток) / 20″ надграден 15″ (краток) / 20″ надграден
Дебелина на алуминиумот на трупот 2.5 mm / 7/64″ 2.5 mm / 7/64″ 2.5 mm / 7/64″ 3 mm / 1/8″
Категорија C C C C
 
Светло сива комора со т.сив декор,бел труп стандардна боја


Бела комора со сив декор,бел труп по порачка

Црна комора сив декор,темно сива труп по порачка
 
 
 
 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “GALA ATLANTIS AQUAHELM RIBs чамци”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *